Sziasztok!

Felkerült a 33. fejezet és az Epilógus. Egy bejegyzésben találjátok meg őket. Jó olvasást!

Március elején egy novella fog még felkerülni, kiegészítésként. Várlak vissza titeket akkor!:)

Puszi,
Truska

(2013. 01. 20.)

2011. május 31., kedd

A végzet könnyei - 21. fejezet

Sziasztok!


Na megérkezett a várva várt fejezet! Sajnálom a késést! Köszönöm a türelmeteket!
Köszönöm Zsizsának és A.Katának a rengeteg tanácsot és segítséget! nem is tudom, mi lenne velem nélkületek!:)
A fejezetbe eredetileg sokkal többet terveztem, de úgy alakult, hogy csak ennyi fért bele, így akik elolvasták a titkos bejegyzésemet, azoknak üzenem, hogy az állítások nagy része főleg a következő fejezetekre vonatkozik inkább.:D
A kommentekben olvastam - nem is egyszer - egy félreértést, amit itt is szeretnék tisztázni.:) Rosalie-nak nincsen semmiféle ereje.:) A fémlemezek a ház biztonsági rendszere. Ezt nem én találtam ki, hanem Meyer. Aki nem emlékszik olvassa vissza Twilightot, a James üldözős résznél van egy ilyen. :) De ezekre a válaszokban is reagálni fogok, csak gondoltam itt is megjegyzem.:)


A kommenthatár 14 (mert levontam az öt megfejtést a 19-ből:)):))

No, nem ragozom tovább a szót! Remélem tetszeni fog!


puszi,
Truska



Az őrület határán ( Jasper szemszöge)


Nem tudtam reálisan gondolkodni, mintha kikapcsolták volna azt a részemet, amivel mindig minden helyzetben megoldást tudok találni. Mintha a stratéga soha sem létezett volna. Két érzelem tombolt bennem szüntelen. Az egyik felem aggódott. Életem egyik legnehezebb döntése volt, hogy otthagytam őt a házban. A másik részem pedig el akarta kapni őket, véget akart vetni ennek az egész bosszúhadjáratnak. Nyugalmat akart. Audrey-val.


A szőkét, Tracyt több oldalról igyekeztük bekeríteni, de valahogy mindig kicsúszott a kezeink közül. Időközben csatlakoztak hozzánk Carlisle-ék és Edwardék, ők a másik kettő nyomát üldözték. Az erdőben a tűz alábbhagyott. Minden bizonnyal nem akartak még nagyobb feltűnést kelteni. Csak figyelemelterelés volt Gregoryék részéről, és talán figyelmeztetés is, hogy jobb lesz velük vigyázni.


Tracy a tenger felé vette az irányt, majd egy meredek szakadék szélén megtorpant, és egyenesen rám szegezte a tekintetét.


- Úgyis késő! – kiáltotta felém, mikor közelíteni kezdtünk felé.


- Neked, babám, valóban késő! – helyeselt mellőlem Emmett.


- Nem erre gondoltam – nevetett fel a nő. - Szerintem a lány már halott - jelentette ki könnyedén.


- Nem értem, miről beszél.


- Arról, hogy amíg velem foglalkoztatok, a többiek elkapták a lányt. Gregory mérges rá. Nem hinném, hogy engedi, hogy túlélje.


- Hazudik – köpte Emmett. – Jasper, csak azt akarja, hogy szabadon engedjük őt, hogy megléphessenek.


- Nem hazudok – kiáltotta a nő. - Annyira meg akartátok védeni, hogy arra nem is gondoltatok, hogy ez lesz a csapdája. Most én innen leugrok, és utánam jöhettek, de ne feledjétek, hogy a lány már Gregorynál van! – mosolygott. Annyira magabiztos volt és öntelt, hogy egy pillanatra sem kételkedtem a szavaiban.


- Maggie! - kiáltott fel Emmett, látva döbbent arckifejezésemet. Ő is rájött, hogy ez nem vicc, halálosan komoly.


- Pápá, fiúkák! – intett felénk és levetette magát a mélybe.


Emmettel sarkon fordulva rohantunk a ház felé vissza. Útközben megéreztem Edwardék illatát.


- Csapda volt! – erősítette meg ő is Tracy szavait. – A nyom hamis volt! – utalt a másik kettő illatára az erdőben. Gondolhattam volna… a régi Jasper nem hagyta volna ki ezt a lehetőségek közül… a régi Jasper nem hagyta volna, hogy idáig fajuljanak a dolgok. – Van még valami -folytatta Edward. – A farkasoknak körülbelül fél órája megszakadt a kapcsolata Seth-tel – mondta ki végül.


Ekkor már tudtam, hogy nincsen semmi esély arra, hogy esetleg ez csak egy rossz vicc, és Audrey-nak semmi baja sem lesz. Gyorsítottam a tempón, hogy minél előbb behozzuk a lemaradást. Az orrunknál fogva vezettek minket, olyan messzire csalva a háztól, hogy hosszú percekig tartott, míg bejutottunk a forksi erdő területére.


Ha a szívem még élt volna, biztos vagyok benne, hogy a torkomban dobogott volna. Eddig is aggódtam, de a lehetőség, hogy valami baja esik, egyszerűen megrémített. Az pedig, hogy nem gyanítottam a csapdát, még nagyobb bűntudatra ösztökélt. Hiszen annyira nyilvánvaló volt, hogy mit akartak elérni… Annyira…


Két percnyire a háztól megéreztük a szagukat. Éktelen sikoltás szűrődött át a fémlemezeken. Az ő hangja volt. Szenvedett… de még élt… Déja vu érzésem volt. Alig néhány hónappal ezelőtt ugyanez történt. Féltem, hogy most későn fogok érkezni, hogy most nem lesz szerencsém.


Kívülről látszott, hogy a védelmi vonalunkon könnyen áttörtek. Nem hittük volna, hogy ilyen egyszerűen be tudnak jutni. Gondolnom kellett volna erre is…


A nappaliba lépve Chloe-val találtuk szembe magunkat. Maggie eszméletlen testét tartotta a karjában. Seth pár méterrel odébb feküdt, megéreztem a vére szagát. Emmették azonnal Chloe felé lendültek, kitépték a kezéből a kislányt, és leterítették a földre. Nem ellenkezett, csak megadóan hagyta, hogy azt tegyék vele, amit csak akarnak. Én meg álltam, és figyeltem, ahogy néhány másodperc leforgása alatt a családom ésszerűen viselkedik. Helyettem.


Az emelet felé vettem az irányt, ahonnan hallottam szapora, ijedt szívverését, és akadozó lélegzetvételét. Tudtam, hogy ami az odafönt vár rám, az sokkal rosszabb lesz, hogy vele nem lesznek ilyen kegyesek. Miért? Miért hagytam őt itt? Itt kellett volna maradnom vele… Kérlelt, könyörgött, hogy maradjak, de én itt hagytam, védtelenül…


A legutóbbi alkalom is elég elevenen élt a tudatomban, de ez sokkal rosszabb volt annál is. A szobánkból rángatta ki őt. Először nem is ismertem rá arra a lányra, akit maga előtt tartott az az őrült. A kék szempár volt az, ami meggyőzött afelől, hogy ő az. A szempár, ami egyszerre nézett rám ijedten és megkönnyebbülve. Az arcán mély sebek éktelenkedtek, nagy szemeiben könny csillogott, és a jobb keze be volt kékülve. Csak néhány másodperc után jöttem rá, hogy az ujjai abnormális módon kifordultak a helyükről.


Annyira szerettem volna magam mellett tudni őt. Átölelni és biztosítani őt arról, hogy sosem fogom magára hagyni többé. Soha nem követek el még egyszer ekkora hibát.


Úgy éreztem magamat, mint egy robot, kívülről figyeltem az eseményeket. Az eszemmel jól tudtam, hogy ennek a végkimenetele nem lehet happy end, mégis… nem tehettem mást, csak valahol mélyen reménykedtem.


A csóknál fogyott el az önfegyelmem utolsó cseppje. Neki akartam ugrani, lassan fájdalmasan megkínozni őt is, úgy, ahogyan Audrey-val tette, és ahogyan közvetve velem is. A látvány, hogy kéjesen csókolja a nőt, akit szeretek, elemésztő volt. A családom alig bírt visszatartani megakadályozva azt, hogy valami hülyeséget csináljak. Az első és legfontosabb Audrey volt, hogy gond nélkül a mi oldalunkra kerüljön. Utána lesz idő a bosszúra is.


A lángoszlop hirtelen emelkedett kettőnk közé és láttam, ahogyan lassan bezárul körülötte a kör. Láttam a szemét, a reményvesztett tekintetét. Hallottam az üvöltését és hallottam a sajátomat is, mikor megpróbáltam kitépni magamat a testvéreim kezei közül. Mindhiába. Vele akartam lenni. Ha ez csak a lángokon keresztül valósulhatott meg… Hát legyen…


Leperegtek előttem Alice halálának gyötrő emlékképei újra és újra… Nem akartam ismét átélni… Nem akartam. Ha ő meghal, én is meghalok, még akkor is, ha nem tudok utána ugrani… Ezúttal nem lesz senki, aki összeragasztja a gyászban széthullott darabjaimat…


Az őrület határán láttam, ahogy a gyötrődő lángolása közben egy fehér, kitárt szárnyú angyal felé repül és magával ragadja. Nem tudtam mit tenni ellene, csak néztem, ahogy a lángokat eloltva a földre rántja őt.


Néhány keserves másodperc után jöttem rá, hogy a kitárt szárny egy fehér lepedő volt, amit Seth fogott, és azzal oltotta el az Audrey-t borító lángokat. Időközben engedtek a karomat szorító kezek, de én csak ledermedve álltam, és néztem a földön fekvő, még mindig takaróval borított, ernyedt testet. Ha nem hallottam volna a bizonytalan szívverését, akkor azt hittem volna, hogy meghalt, de még élt.


Seth bőre tűzpiros volt egy-két helyen, mikor sziszegve felugrott Audrey mellől.


- Hagyja, doki - hárította el apám ösztönös mozdulatát. – Audrey-val foglalkozzon, én meggyógyulok negyedóra alatt.


Carlisle Audrey mellé lépett, és lassan lehúzta róla az anyagot. Hallottam a mellettem álló lányok felszisszenését, amikor meglátták az arcát, ami a felismerhetetlenségig torzult a tűztől.


- Bella, segíts! Nyisd meg a csapot a fürdőszobában! Ki kell tisztítani a sebeket. Rose, keress egy szobát, ahol még használható az ágy. Edward, hozz morfiumot! - osztotta ki az utasításokat Carlisle, és felnyalábolta Audrey-t.


Eközben mindenki más a dolgára szaladt, hogy segítsen Carlisle-nak vagy eloltsa a kisebb tüzeket szerte a házban, Emmett pedig néhány farkassal Gregoryék nyomába eredt.


Megkövülten álltam a folyosón. Hallottam a folyó víz csordogálását, és Audrey kapkodó légzését. Nem bírtam megmozdulni, csak álltam, és bámultam magam elé. Biztos voltam benne, hogy a tűztől hamuszürke és fekete arcát sosem fogom elfelejteni, akármi is történjen ezek után.


Néhány másodperc után Rosaliék szobájába vitték őt, lassan követtem őket. Carlisle óvatosan az ágyba fektette, ekkor láttam csak meg a karján éktelenkedő sebeket is. A teste többi részén ahol nem takarta a megmaradt ruhája, piros árnyalatú volt a bőre.


Egyik szemét tudta csak hunyorogva kinyitni a sérüléseitől, és bizonytalanul nézett körbe a nagy kékséggel.


- Jasper… - suttogta, olyan halkan, hogy emberként nem hallottam volna meg.


- Itt vagyok! – léptem közelebb legyőzve a dermedtséget. Leültem mellé az ágyra, és bár nem mertem a sebeihez érni, az arcától néhány centire végigsimítottam a levegőn, mintha őt érinteném. – Itt vagyok veled! – ismételtem meg. – Minden rendben lesz! – suttogtam, bár abban nem voltam biztos, hogy ezt meghallotta.


- Maggie…? – kezdte és hallottam, ahogy a szívverése felgyorsul.


- Maggie jól van. Seth-tel van. Mindketten jól vannak – biztosította őt Carlisle, miközben a testén lévő sérüléseket vette számba. Majd bizonytalanul Bellára nézett. Éreztem felőle a tehetetlenség okozta bűntudatot. Nem, ha már Carlisle tehetetlen…


- Intézkedem… - sóhajtott Bella, és kiment a szobából.


- Nagy fájdalmai vannak? – kérdeztem az arcát nézve.


- Jasper…- sóhajtott Carlisle – A sebei nagy százalékban harmadfokúak…


- Fázok – súgta eközben. Mire Carlisle egy nagy takaróval nyakig betakarta őt.


- Ami mit jelent?


- Azt, hogy az idegvégződései elégtek, akármilyen csúnyák a sebei, nem érez semmit – világosított fel.


- Akkor minek a morfium?


- Csak előkészülünk az esetleges lehetőségekre – válaszolt helyette Edward visszaérve a gyógyszerrel. Nem akartam felfogni a szavainak az értelmét. Tudtam jól, hogy mire gondol, de erre a lehetőségre még nem voltam felkészülve. Nem akartam, hogy ő is olyanná váljon, mint én, nem akartam neki fájdalmat okozni, az átváltozással és a mindennapos harcokkal.


- Jasper… - suttogta ismét.


- Itt vagyok, kicsim… - hajoltam közelebb hozzá.


- Csak… csak… azt akarom, hogy… - dadogta a levegőt kapkodva.


- Audrey, ne erőltesd meg magad, csss… - csitítgattam.


- De… de… akarom – erősködött tovább -, hogy tudd, te…


- Audrey, még lesz alkalmad mindent elmondani – próbáltam megnyugtatni.


-… te voltál a legjobb dolog… az életemben… - csuklott el a hangja, és levegő után kapkodott. – Az elmúlt idő olyan csodás volt… - suttogta nagyon halkan. Egy pillanatra lehunyta a szemét, mintha így próbálna erőt gyűjteni a folytatáshoz. - Annyira… - kezdte akadozva, de látszott, hogy nincs ereje tovább folytatni. A könnyes szemét nézve lassan megéreztem a felőle áradó őszinte szerelmet. Bár szóban nem tudta kifejezni, amit akart, de talált más módot rá, mire lassan összeszorult valami a szívem helyén.


- Audrey, én is szeretlek, de ne búcsúzkodj! Nem lesz semmi baj. Meg fogsz gyógyulni! – suttogtam, és kisimítottam egy hajtincset az arcából.


Annyi mindent szerettem volna még neki mondani, hogy bocsásson meg, amiért itt hagytam és hogy mostantól vigyázni fogok rá, és hogy én is köszönöm ezeket a hónapokat. De nem akartam búcsúzkodni, az olyannak tűnhetett volna, mintha beletörődnék a sorsunkba…


Aztán hirtelen lehunyta a szemét, és váratlanul lehanyatlott oldalra a feje.


- Mi történt? Audrey! Audrey! Ne halj meg! Kérlek! NE! – ugrottam fel mellőle.


- Elájult! – mondta Edward és mellém lépve a vállamra tette a kezét. - Hallgasd csak, még él, dobog a szíve, csak a sérülései miatt vesztette el az eszméletét.


- Nem halhat meg! Csináljatok már valamit! Mindketten orvosok vagytok! Gyerünk már! – folytattam kicsit megnyugodva a szívdobogásától.


- Jasper, már nem tehetünk mást, csak várunk.


- Mire?


- Inkább kire… - helyesbített Bella, mikor belépett a szobába, nyomában Jacobbal.


- Bella, Seth üzent nekem, hogy valami baj van. Áruld már el, Nessie-vel történt valami? – nézett kétségbeesve Bellára.


- Nem, dehogy. Nessie jól van, viszont Audrey-val… - mutatott felénk Bella.


- Úristen, ez nagyon… - hápogott Jacob, mikor meglátta Audrey sérüléseit.


- Jake, a segítségedet szeretnénk kérni - kezdett bele Bella teketóriázás nélkül.


- Segítek, ha tudok – válaszolta bizonytalanul Jacob, még mindig nem sejtve, hogy mire vonatkozhat a kérés.


- Audrey haldoklik – mondta ki Bella a szót, amire még gondolni sem mertem. Hiába hallottam az egyre gyengülő szívverését, hiába láttam a sérült arcát, nem akartam tudomásul venni az elkerülhetetlent. Jacob tekintete megállapodott rajta, majd részvéttel nézett rám.


- Sajnálom. Nem vagyok orvos, tudod jól, hogy ebben nem tudok segíteni.


- Nem ilyen segítségre gondoltunk.


- Hát akkor? – nézett gyanakodva végig rajtunk.


- Az engedélyedre lenne szükségünk.


Valójában még én sem voltam benne biztos, hogy akarom-e azt az engedélyt… hogy Audrey-t tényleg bele akarom-e sodorni ebbe a világba, de elveszíteni sem akartam, túlságosan sokat jelentett nekem ahhoz, hogy csak úgy dönteni tudjak a sorsáról. Túlságosan nagy őrület volt az egész.


- Milyen… - kezdte, majd hirtelen megtorpant, felismerés csillant a szemében, és elborzadva nézett Bellára. - Na, azt már nem!

- Jake, tudom, hogy nagy kérés, és hogy nem várhatom el tőled… de… - kezdte Bella és hátrébb lépett egyet, mikor Jacob keze remegni kezdett. Edward védekezően elé állt, és fenyegetően nézett Jacobra.


- Bella, igazad van, nem várhatjátok ezt el tőlem! Nem! Nem engedem! – kiabált idegesen.


Nem szóltam bele a vitába, nem akartam, hogy bárki megsérüljön, így csak Audrey arcát néztem, és bíztam a csodában.


- Jake, benned van minden reményünk!


- Nem, Bella! – A remegése egyre erősödött.


- Haver, nyugi már! – rohant fel Seth a földszintről. Alfája vállára tette a kezét, így próbálva őt megnyugtatni.


- Seth, ebbe te ne szólj bele!


- Legalább hallgasd őket végig, biztosan meg tudtok egyezni. Ne mondd ki ilyen gyorsan ennek a lánynak a halálos ítéletét.


- Seth, menj vissza Maggie-hez!


- Jake…


- Azt akarom, hogy ne szólj bele a dolgomba, és menj vissza Maggie-hez! – kiáltotta, mire Seth nem tudva ellenkezni az alfai parancsnak elhagyta az emeletet.


Egészen idáig csak ültem és figyeltem őket, mintha ott sem lennék, de rá kellett jönnöm, hogy muszáj beleavatkoznom a dolgokba, mielőtt még valami végzetes történik. Lassú nyugalomhullámot küldtem Jacob felé. Láttam rajta a meglepettséget és a bosszankodást is, de nem szólt hozzám.


- A döntésem végleges, Bella: nem! Te voltál az utolsó! – mondta néhány másodperc után láthatóan nyugodtabban.


Ezek után a lehetőségeimet vettem számba. Hogy mit kell tennem ahhoz, hogy utána mehessek ha… ha meghal. Talán ha felbosszantom a farkasokat… nem csak nyugtatni tudok... Vagy csak egyszerűen magamra gyújtok valamit…


- De csak így élheti túl! - tiltakozott eközben Bella, teljesen feleslegesen. Közben pedig rá kellett jönnöm, hogy igaza van. Csak így élheti túl. Nincs helye a bizonytalanságnak, ha azt akarom, hogy velem maradjon. El kell fogadnom ezt a megoldást.


- Nem érted, hogy így is, úgy is meghal? Akkor legalább haljon meg rendesen! – kiabált idegesen Jacob.


- Jake, ha ő elmegy, Jasper is követi…


- Sajnálom, de nem veszek részt ebben!


- Kérlek, Jake… Velem sem volt gond… - könyörgött Bella.


- Mert te egy különleges eset voltál, Bells. Hogy garantálod, hogy ő is olyan lesz, mint te?


- Nem tudom garantálni, de vigyázunk rá, hogy…


- Nem sodorhatom veszélybe a népem. Nem, Bella, nem fogok minden egyes szerelmes vámpír kedvében járni, mert nem képesek az ember szerelmük nélkül élni – kiabálta, és talán igaza volt.


- Jacob, kérlek, engedd meg! – szólalt meg Nessie a háta mögül. Az ő megjelenésével éreztem egy parányi esélyt arra, hogy Jacob végül engedni fog.


- Te meg mit keresel itt?


- Nagymama hazahozott a papától.


- Á, szóval ez a trükk, majd Nessie-t használjátok fel ellenem, hogy engedélyt adjak.


- Semmi trükk nincsen ebben, Jacob.


- Nessie, kérlek, menj innen, nem kell ebbe belekeveredned.


- Nem megyek! Jake, nem akarom, hogy ismét mindenki szomorú legyen, mint Alice néni halála után. Nem akarom, hogy meghaljon Audrey, és meghaljon Jasper is. Mindenki szomorú lesz! Én is az leszek! – miközben ezt mondta, odalentről a magához tért Maggie kétségbeesett sírása szűrődött fel.


- Nessie, kérlek… - suttogta.


- Jacob, engedd meg nekik. Vigyázni fognak rá! Maggie-nek is kell egy anyuka, nem veszítheti el Audrey-t is! Kérlek! Kérlek! – könyörgött Nessie.


Jacob nem szólalt meg, csak Nessie nézte, és hallottuk, hogy elejt egy-két morgást. - Rendben. Legyen! A ti felelősségetek, hogy ne essen bántódása az embereknek, és ez volt az utolsó! – nézett Carlisle-ra, Edwardékra, majd rám.


- Köszönjük, Jacob! – sóhajtott Carlisle megkönnyebbülten.


- Megyek, szólok a többieknek – sóhajtotta. – Te velem jössz! – ragadta kézen Reneesmét.


- Akkor gyorsan cselekedjünk, amíg ki nem futunk az időből! – nyúlt Carlisle az előkészített fecskendőkért.


- Mi csináltok? – kérdeztem értetlenül.


- Ebben már méreg van. Adagolok mellé morfiumot- mondta és egy üvegcséből szívott fel a gyógyszerből is. - Bellánál is ez volt a leghatásosabb. Ha minden jól alakul, Audrey is csak át fogja aludni, mint Bella – magyarázta fellelkesülve Carlisle.


Bella az ajtónál állt és Carlisle magyarázatára megdermedt. Mikor ránéztem kerülte a pillantásomat, de éreztem a belőle áradó bűntudatot.


Az apám lejjebb húzta a takarót Audrey mellkasáról.


- Nem elég a karjába adni? – kérdeztem dermedten nézve a tűre.


- Bella is a szívébe kapta, ez a legbiztosabb, míg dobog.


Ezúttal mikor Bellára néztem, éreztem a felőle áradó őrlődést és tehetetlenséget, bíztam benne, hogy semmi olyanba nem hagyja belemenni a fiúkat, ami árthat Audrey-nak. Közben Edward felől is nyugtalanságot éreztem, amit valószínűleg a gondolataim váltottak ki belőle, de ő sem tett semmit, csak várt.


- Jasper, fogd meg a vállait, nehogy mozogni kezdjen - utasított Carlisle, ezután a szíve fölé irányította a tűt, és lendületet vett a szúráshoz.


- Ne! – ugrott oda Bella az utolsó pillanatban, és kilökte Carlisle kezéből a tűt, ami nekicsapódva a falnak darabokra tört.


- Bella, mit csinálsz? – nézett rá értetlenül Edward.


- Ne csináljátok!


- Bella, te mondtad, hogy használt! – értetlenkedett a férje.


- Igen, azt mondtam… - sóhajtott lemondóan. Csak most értettem meg igazán, hogy Bella hazudott és emiatt van bűntudata.


- Bella…


- Sajnálom, Edward… én… Mikor beadtátok nekem a mérget, a morfium hatott, de nem mulasztotta el a fájdalmat, csak lebénított. Nem tudtam megmozdulni tőle. Végig magamnál voltam, éreztem mindent, hallottam a lélegzeted. Nem aludtam egy percet se. Aztán később, mikor felszívódott a morfium, már csak önmegtartóztatásból maradtam mozdulatlan. Bocsánat, hogy félrevezettelek titeket. Nem akarom, hogy Audrey-nak is ezt kelljen átélnie.


- Köszönöm – tátogtam hálásan.


- Ezt mért nem mondtad soha? – vonta kérdőre Edward.


- Nem akartam, hogy rosszul érezd magad a fájdalom miatt.


- Hogy ne érezzem rosszul magam? Miattam szenvedtél! Én bénítottalak le! – kiabálta Edward magán kívül.


- De Edward, ez már annyira nem számít…


- Nekem igenis számít! - sóhajtott, és kiviharzott a szobából.


- Edward!


- Valaki foglalkozna Audrey-val is? – kérdeztem, miután kihagyott egyet a szívverése.


- Igen, akkor a hagyományos megoldást választjuk. Jasper, akarod te csinálni? – kérdezte Carlisle.


- Kérlek, nekem ez… nekem ez nem menne! – néztem rá kétségbeesetten. Nem éreztem magamat elég erősnek, ahhoz, hogy megtegyem.


- Rendben. Ne haragudj, Audrey! – sóhajtott, miközben a nyakához hajolt.

Nyertesek - több játékban!

Sziasztok!

Íme, kisebb fáziskéséssel de megjöttem a nyertesek neveivel! Köszönöm, hogy ennyien írtatok!:)

Először a szokásos nyerteseket írom ki. Hosszúság alapján döntök, tudjátok.:)

Süti és Andi

Várom az e-mailjeiteket! (kérdés stb.:))

A másik nyertes pedig azok közül a kommentelők közül kerül ki, akik eltalálták, hogy a legnehezebben a Maggie-s részt írtam meg. :) Öten találták el (így öttel kevesebb lesz a komihatás a kövi fejinél.:)), és közülük sorsoltam.

A nyertes:

petrucy

A nyereményed pedig az, hogy kérhetsz tőlem bármit, persze teljesíthető határokon belül. Pl egy vagy több kérdés, a következő fejezet mielőbbi elküldése, v valami írása stb. Te találhatod ki, nem én szabom meg, de kérlek tényleg teljesíthető legyen.:)

Gratulálok a nyerteseknek! Várom a jelentkezéseiteket!:)

Még átolvasom egyszer a fejezetet, és már olvashatjátok is!

Puszi,
Truska


2011. május 22., vasárnap

Néhány apró "titok":D

Sziasztok!


No, szóval, előrebocsátom, hogy akik nem szeretik az ilyeneket – mikor elhúzom az orrotok előtt a mézesmadzagot – az ne olvassa el. :) Aki viszont imád agyalni az apróságosokon azoknak ez a legjobb lehetőség a találgatásra. Nem fogok semmi konkrétat elárulni nektek. Néhány állításnak (vagy a következményének) több értelmezése lehet, de ne feledjétek, hogy mire vagyok képes!:P Nos, ha úgy döntöttetek, hogy beleolvastok, akkor csak ügyesen törjétek a fejeteket.:)


  1. A 21. fejezet Jasper szemszögéből lesz teljesen.:)
  2. Jasper be fog szerezni néhány maradandó sérülést.
  3. A 13. fejezetben volt egy mondat, ami teljes egészében vissza fog köszönni a következő fejezetben.:)
  4. Hamarosan meg fog halni két személy. Nem árulom el, hogy emberekről, vámpírokról, vagy farkasokról beszélek. De ez nagy hatással lesz néhány szereplő életére.
  5. Chloe-ról egy pozitív dolog fog kiderülni.
  6. Nagy változások lesznek a következő fejezetekben.
  7. A 22. fejezetben teljesítem egy kívánságotokat- ha a bétáim is úgy akarják.:) Nem árulom el melyiket. :)

Nos, nem tudom, hogy mennyit segítettem, vagy éppen mennyire zavartalak össze titeket, de ezekre gondoltam.:) Akinek van kedve lehet tippelgetni, konkretizálni. Ha nagyon ügyesek lesztek, talán még jutalmat is kaptok.:) Találgatásra fel!:D


Majd jelentkezem a hírekkel!


Puszi,

Truska

2011. május 8., vasárnap

A végzet könnyei - 20. fejezet

Sziasztok!

Nos, megérkeztem a fejezettel. Le szeretném szögezni, hogy aki el szokta olvasni az utolsó bekezdést előre. Az most ne tegye! Nagyon sok mindent lelőne előre, és úgy talán nem lenne olyan ütős a vége, meg úgy az egész.:):) Tudom, hogy gonosz vagyok.:D De előbb volt meg ennek a fejinek a vége, mint maga a fejezet.:D:D:D:D


Szeretném megköszönni a bétáimnak a segítséget. Mikor Zsizsa először elolvasta, az első értelmes mondata utána ennyi volt: „Őrült vagy!”:D Míg Kata közölte, hogy ha ez egy sorozat lenne, akkor nagyon jó kis évadzáró lehetne ez a rész.:D:D A végére megértitek, hogy miért.:D:D:D


Picivel több, mint 14 oldalas lett, de nem akartam szétszedni, bár lehet, hogy így kicsit sok történés van benne.:D:D


Valamint legyen egy játék is. Ebben a fejezetben megtörtént az, ami eddig sose. Volt egy rész, aminél megszakadt a szívem, és nagyon rossz volt leírnom. Szerintetek melyik volt ez a rész?:) A helyesen tippelők között sorsolok.:) Még nem tudom mi lesz a nyeremény(ennek a kitalálására még nem volt kapacitásom), de majd közösen kiokoskodjuk.:):):) Lehet, hogy a jól megszokott eddigi nyeremények lesznek.:) Még nem tudom.:):)


A komihatár legyen 19 hozzászólás! Ehhez a fejihez muszáj kicsit megemelnem.:):)


Jó olvasást!


Puszi,


Truska


17 éven aluliak számára nem ajánlott!!!( a 16 túl kevés a 18 meg túl sok:P)


Az utolsó… (Audrey szemszöge)


A tűz nem jelentett semmi jót. A szívem ismét a torkomban dobogott, de nem azért, amiért alig néhány boldog perccel ezelőtt. Görcsösen fogtam Maggie-t, és hagytam, hogy gyors léptekkel bevezessenek a házba. Tűz. Csak arra tudtam gondolni, hogy ez valami olyan dolog, ami a szeretteimben kárt okozhat.


Emmett a telefonon lógott, és morgolódva várta, hogy felvegyék a másik oldalon. Jasper feszülten járkált a szoba egyik végéből a másikba. Észrevettem, hogy néha tétován rám pillant, majd hirtelen elfordul. Aggódott. Maggie kicsit ijedten, de kíváncsian kérdezgetett engem arról, hogy mi folyik itt. Halkan válaszolgattam neki, igyekezve nem megijeszteni az érzékeny kis lelkét.


- Jó… Akkor amint tudtok, gyertek el… Semmi gond… megoldjuk… - motyogta Emmett a telefonba és egy szempillantás alatt lerakta. – Most mit csináljunk? – nézett tétován Jasperre.


- Mi történt? – kérdeztem.


- Nem merem őt itt hagyni egyedül. Ha esetleg Rose… - kezdte Jasper tétován.


- Megyek veletek, ezt egyedül nem tudjátok megoldani - vágott közbe az említett.


- Drágám, jobban örülnék, ha itt maradnál – szólalt meg Emmett.


- Nem! Megyek veletek! Nincs értelme vitatkozásra pazarolni az időt – tiltakozott Rosalie, amire már Emmett sem tudott mit mondani.


- Elárulnátok, hogy miről van szó? – szóltam idegesen.


- Edwardék még mindig vadászni vannak, hamarosan haza kell érniük, de addig is ki van kapcsolva a mobiljuk – kezdte Emmett kelletlenül.


- És Carlisle-ék? – kérdeztem, reménykedve abban, hogy már úton vannak hazafelé.


- Akadt egy kis probléma a kórházban. Carlisle épp egy többszörösen törött lábat rak helyre a műtőben – válaszolt Jasper Emmett helyett, aki bizonyára hallotta, hogy mit mondott Esme a telefonba.


- Esme szerint fél órán belül kész.


- Az túl sok, így is már rég el kellett volna indulnunk… – kontrázott Jasper.


- Mi lenne, ha levinnénk őket La Pushba?


- Nem, az is túl sok idő, és csak a határig vihetnénk. Elég, ha náluk marad Richard, többet most ők sem tehetnek… - kezdte, aztán hirtelen mindhárman az ajtó felé kapták a fejüket, néhány másodperc elteltével én is meghallottam a határozott csaholást az udvar felől. Kinéztem az ablakon, és láttam, ahogyan Seth megkönnyebbülve szusszant egyet, ahogyan meglátja Maget a kezemben, és egy fa mögé megy.


- A Bolhás úgy néz ki, hogy megoldja a problémánkat – sóhajtott Rosalie.


- Maggie? – tépte fel kétségbeesve az ajtót, mikor visszaváltozott emberré, és felöltözött. Odarohant hozzánk néhány lépéssel és kikapta a kezemből a kicsit. – Jól vagy? Nincs semmi bajod? - úgy nézett végig rajta, mintha valami sokkal rosszabbra számított volna.


- Nem Szeeet! Semmi bajom! – paskolgatta meg Maggie kedvesen Seth arcát.


- Te hogy kerülsz ide? – kérdeztem még mindig meghökkenve a hirtelen megjelenésén.


- Odahaza csak a füstfelhőt láttam. Azt hittem, innen jön. – Majd a többiekre pillantott kifürkészhetetlen tekintettel.


- Éreztél valamit? – kérdezte Jasper kertelés nélkül.


- Figyeltem rájuk, de vagy még túl messze vannak, vagy nem tudom.


- Miről beszéltek?


- Valakinek gyújtania kellett a tüzet – nézett rám jelentőségteljesen Seth. Eddig még a dolog ezen részére nem is gondoltam, csak az lebegett a szemem előtt, hogy tűz van, de hogy ki okozhatta, azt nem gondoltam végig.


– Seth, itt maradsz velük? Vigyázol rájuk? - fordult felé Jasper.


- Hééé, várjunk csak! Ugye nem azt akarod mondani, hogy ki akartok menni? – kiáltottam fel.


- Audrey, lángol az erdő, muszáj lesz…


- De mi van, ha Gregory előugrik egy fa mögül és fellobbantja valamelyikőtöket? Ha tényleg Ő csinálta? Ha itt van valahol a közelben és csak arra vár, hogy bántson titeket?


- Nem bánthat minket, hiszen számítunk rá – mondta, de biztos voltam benne, hogy csak azért, hogy megnyugtasson.


- De akkor sem engedem! Elég nagy veszély nektek a tűz is! Nem engedem, hogy csak úgy kimenj! – igyekeztem nem parancsoló lenni, de a kétségbeesésem felülkerekedett rajtam.


A gondolattól is megborzongtam, hogy még közelebb akarnak kerülni a veszélyhez. Az eddigi szavaikkal is utaltak a tervükre, de csak most tudatosult bennem igazán, hogy mi a szándékuk.


- Audrey, nem lesz semmi baj – lépett közelebb hozzám Jasper, bár a szavait ténylegesen nyugtatásnak szánta, én csak még feszültebb lettem tőle.


- Mi az, hogy nem lesz? Elég egy rossz mozdulat és lángra kapsz. Jasper, ne várd tőlem, hogy itt maradjak csak azért, mert ember vagyok, és mert vigyázni akarsz rám! - kiáltottam magamból kikelve. A féltés, ami átjárt, elemésztő volt. Nem akartam, hogy baja essen. Nem eshet baja…


- Audrey - nézett mélyen a szemembe -, nem fogom veszélybe sodorni sem a te életedet, sem a sajátomat. Ígérem.


- Miért… miért nem hívjátok a tűzoltókat? – mondtam ki az első reményvesztett, de mégis használhatónak tűnő gondolatomat.


- A legközelebbi tűzoltóság Port Angelesben van. A forksi tűzesetek száma minimális. Előbb hullnak malackák az égből, minthogy tűz üt ki magától az erdőben ezen az esős vidéken – jegyezte meg Emmett ironikusan.


- Itt maradsz velük? – ismételte meg Jasper a kérdését Seth-re nézve.


- Van más választásom? – kérdezte beletörődve, de láttam rajta a megkönnyebbülést, hogy Maggie-vel lehet.


- Nem igazán.


- Ha bármi van, szólok a többieknek farkasként... Ők már elindultak.


- Rendben. Akkor induljunk mi is! – indult el Emmett az ajtó felé.


- Várjatok! Jasper könyörgöm! Jazz én…


- Ssss, Audrey, semmi baj nem lesz!


- Te könnyen beszélsz! Maradj itt velem… Nagyon rossz előérzetem van! Ebből nem sülhet ki semmi jó. Kérlek!


- Audrey… - Közelebb lépett hozzám és megfogta a reszkető kezemet. – Nem mennék el, ha tudnám, hogy nem jövök vissza.


- De…


- Muszáj indulnunk, mert már így is túl sok időt vesztegettünk. Visszajövök, nem lesz semmi baj, keményebb fából faragtak minket, mint gondolnád.


- Na persze.


- Dee-dee - egy lépéssel átszelte a köztünk lévő aprócska távolságot és megcsókolt. Úgy, ahogyan az erdőben, mégis máshogy. Abban a csókban egyszerre volt féltés, aggodalom, és szerelem. - Szeretlek nagyon-nagyon – suttogta azt, amit én is éreztem. - Nyugodj meg. Visszajövünk nemsokára.


- Jó, de ha valami bajod lesz, szétrúgom a hátsódat, és nem érdekel, ha eltörik a lábam – sóhajtottam kicsit megnyugodva.


- Nem lesz szükség rá! – biztosított, majd Seth-hez fordult. – Vigyázz rá! Rose, csináld!


Rosalie az ablakhoz lépett és megérintette a falat. Az ablakokra sötét fémrácsok borultak besötétítve a szobát. Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy ez biztos csak egy álom, ahol a családtagjaim akcióhősök vagy valami ilyesmi…


- Ezen senki sem jut át. Az ajtónál is van ilyen. Kívülről bezárjuk. Rendben? – mosolygott rám Rose, látva az elképedésemet.


- O-oké - szólalt meg mellettem Seth, aki ugyanúgy leesett állal bámult a falakra.


Jasper még utoljára végigsimított az arcomon, és kirobogtak a szabadba.


Alig néhány másodperc elteltével az ajtó felől is halottam a süvítő hangot, ahogyan a fémrácsok leereszkedtek a bejárat elé.


- Ez nagyon baró! – lelkesedett Seth az elsötétült ablakokra pillantva.


- Ja, az… - motyogtam mérgesen, felkapcsoltam a villanyt, hogy legyen egy kis fény a hirtelen támadt sötétségben.


- Audrey, nyugodj meg! Jasper tudja, mit csinál. - nézett ám elnézően.


- Aha, tudja, hogy hogy menjen az idegeimre a makacsságával. Rossz előérzetem van, Seth…


- Biztonságban vagyunk és nekik sem lesz semmi bajuk.


- Mióta vagy ilyen nagy egyetértésben Jasperrel?


- Amióta a ti érdeketeket nézzük – jelentette ki határozottan, és végigsimított Mag arcocskáján. – Amúgy meg tudom, mit érzel – nézett rám együtt érzően.


- Azt kétlem.


- Mikor fiatal farkas voltam, még csak pár hónapos, akkor én voltam az, akire mindig vigyáztak, aki a legkisebb, legfiatalabb volt. Valahogy ösztönösen a legkönnyebb és legpitibb feladatokat adták nekem. Nekem is olyan idegesítő volt az aggodalmuk, mint most neked.


- Értem – sóhajtottam. – Szóval nincsen más választásom, mint hogy várjak.


- Várjunk – javított ki. – Remélem, hogy hamar vége lesz ennek az egésznek, és akkor majd teljesítheted az ígéreted.


- Mire gondolsz?


- Hát azt ígérted, hogy majd sütsz nekem almás pitét – mosolyodott el.


- Ha mindenki hazaér épségben, az lesz az első dolgom – kacsintottam rá.


Örültem, hogy Seth maradt velem. Bár legjobban Jazznek örültem volna. Jobban belegondolva rajta kívül még Seth volt az, aki a bohóságával meg tudott nyugtatni. A család többi tagja csak megőrült volna az aggodalomtól a párjuk miatt. Éppen úgy, ahogyan én is féltettem Jaspert. Seth élete értelme itt volt velünk, így neki nem volt oka aggodalomra, míg szemmel tarthatta Maget.


Odakintről tompán farkas vonyítás szűrődött be. Mindketten összerezzentünk, mire Seth felém nyújtotta Maget.


- Ez Leah. Visszaváltozom és akkor tudjuk tartani a kintiekkel a kapcsolatot, rendben? – várta a megerősítést.


- Oké. Bár én még mindig nem tudok farkasul… - jegyeztem meg, mert tényleg fogalmam sem volt, hogy miként tudnék vele kommunikálni, míg farkas alakban van.


- Audrey, egy vakkantás igent, két vakkantás nemet jelent. Menni fog?


- Rendben – bólintottam, és elfordultam Maggel amíg átváltozott.


A halk csaholásra visszafordultunk. Seth hatalmas farkas alakjától a nagy nappali is csak csöppnyi szobának tűnt. Kicsit tétovázva nézett körbe, majd a szőnyegen lefeküdt és koncentrálni kezdett. Maggie kimászott a kezemből és Seth-hez közelített. Seth farkas pofája vicces mosolyba rándult, és Maggie kicsi keze alá dugta az orrát. Maggie felkacagott, majd bátran közelebb lépett és átölelte a nagy állatot. Egy részemet még mindig kirázta a hideg, ha megláttam őket ilyen közelségben, de tisztában voltam vele, hogy Seth nem lenne képes bántani őt.


- Mi a helyzet odakint? – kérdeztem azonnal, mire furcsán mordult rám. - Bocsi. Szóval Jasperék odaértek? – kérdeztem, mire egy vakkantást kaptam válaszul. – Jól vannak? - újabb vakkantás következett. – Nagy a tűz? – erre viszont két vakkantással válaszolt.


- Ódji! Felmegyek! – szakított félbe Maggie, és már indult is az emelet felé.


- Micsoda? Nem mész sehova! – szóltam utána.


- De fönt van Emmett maci! – jelentette ki olyan hangsúllyal, amiből nekem rögtön meg kellett értenem a probléma jelentőségét. A macit hónapokkal ezelőtt kapta Bellától, és stílusosan az Emmett nevet kapta.


- Kicsim, most nem mehetsz fel egyedül - próbáltam megértetni magam vele.


- De Emmett maci fél a sötétben! Gyeje velem! – nyújtotta felém a kezét és húzni kezdett.


- Mindjárt jövünk –fordultam Seth felé sóhajtva, mire vakkantott egyet.


Maggie-vel kézen fogva felsétáltunk az emeletre. Minden olyan sötét volt, hogy alig láttunk valamit. Bizonytalanul tapogatóztam a villanykapcsolók után és kirázott a hideg, mikor a villanykapcsolók helyett más akadt a kezem ügyébe, például egy szúrós művirág, ami a falra volt akasztva, vagy valami furcsa dísz. A nagy csend csak rátett még egy lapáttal. De aztán nagy nehezen világosság töltötte be az emeletet.


Benyitottunk Maggie szobájába – Gyorsan hozd a macit! – kapcsoltam fel a villanyt.- Meg amit még akarsz. – Úgy terveztem, hogy Jasperék hazatértéig nem jövök fel újra, biztos, ami biztos. Maggie a maci mellett felkapott egy mesekönyvet is, és visszaszaladt hozzám.


- Ügyes vagy! Akkor menjünk le! – irányítottam vissza a lépcső felé. Átjárt a borzongás a folyosótól. Egy pillanatra mintha valami halk kaparászást hallottam volna odakintről, a fémrácsokon túlról. Pár pillanatig farkasszemet néztem az ablakra boruló lemezekkel, és gyorsítottam a lépteimen. Ráléptem egy hangosan sípoló valamire, amitől ijedten ugrottam egyet, és felkiáltottam.


- Kellett neked annyi horrorfilmet nézni tini korodban. Tessék Audrey, most visszakaptad! – bosszankodtam, mikor arrébb rúgtam a sípoló játékot.


- Ódji, mi a baj? – nézett rám Mag kíváncsian, ő nem volt annyira pánikba esve, mint én, de azért éreztem, hogy szorosan fogja a kezemet.


- Csak siessünk vissza Seth-hez, már biztosan vár minket! – válaszoltam remegő hangon és felvettem őt, hogy tényleg gyorsabban leérjünk.


Mikor beléptem a nappaliba, megkönnyebbülten sóhajtottam fel. Seth még mindig a szőnyegen feküdt és figyelt.


- Mindenki jól van? - kérdeztem tőle, miközben letettem Maggie-t a kanapéra. Seth vakkantott egyet megerősítésképpen.


Még mindig remegve ültem le Mag mellé, és igyekeztem legyőzni az üldözési mániámat. Túlságosan ijesztő volt idebent, teljesen elzárva a külvilágtól. De ahogy Jasperék is mondták, biztonságban vagyunk. Most miattuk kell csak aggódnom.


Seth egyszer csak hirtelen felpattant és hatalmas fejét felemelve szimatolni kezdett a levegőbe.


- Mi az? – ugrottam fel ijedten. Seth nem reagált, csak pár lépést tett az ajtó felé, és még mindig szimatolt. - Mi érzel Seth? Valami idegen illatot?


Seth vakkantott egyet és hiába reméltem, hogy újabb követi, nem így történt. Láttam, ahogy néhány másodperc után megrázkódik és még idejében elfordítottam a tekintetemet és Maggie elé léptem, mikor visszaváltozott.


- Furcsa szag terjeng odafentről – bökött az emelet felé.


- Milyen szag? – kérdeztem, miközben én is beleszagoltam a levegőbe, de semmit sem éreztem. Ehhez nekem túl fejletlen volt a szaglásom.


- Nem tudom megmagyarázni, olyan kellemetlen szúrós, mintha valami olvadna. Meg mintha halványan az ő szaguk is keveredne...


- Szóltál a többieknek?


- Igen, de pont láttam, hogy üldözőbe veszik a szőke nőt.


- Tessék?


- Megjelent és üldözőbe vették, és érezték ők is a szagukat, így most nem tudjuk, melyik a valódi. – Fentről furcsa, reccsenés szerű hang hallatszódott. Ezt már én is tisztán hallottam.


- Mi volt ez? – kérdeztem remegő hangon.


- Nem tudom, de visszaváltozom – jelentette ki végül.


- Én nem tenném! – hallottam meg egy ismerős hangot, amitől kirázott a hideg. Seth mozdulatlanul bámult a hátam mögé. – Túl lassú voltál, farkaskám… - nevetett fel Gregory. Annyira csontig hatoló volt a hideg hangja, hogy csak néhány másodperc után fordultam meg az ő irányába, és hirtelen rájöttem, hogy mitől dermedt le Seth.


Maggie Gregory karjaiban volt, remegve ölelt át a maciját és ijedten nézett ránk. Gregory a kicsi tarkójára tette hatalmas kezét és vigyorogva figyelt minket. Valami mozdult mögötte, és csak ekkor vettem észre, hogy a húgom is a szobában van.


Seth hangosan morogni kezdett, és láttam, hogy remegni kezd a keze.


- Hé! Farkaskám! Jól gondold meg! Előbb töröm ki a kis nyakát, minthogy te teljesen átváltozz! – figyelmeztette. Láttam Seth-en a döbbenetet, de nem ellenkezett. A keze még mindig remegett, de arca rezzenéstelen maradt, csak Maggie-t bámulta. – Ha ember maradsz, még van esélye a kicsinek, de semmi hirtelen mozdulat, azt kell tenned, amit mondok! - sziszegte jéghidegen.


- Mit akarnak? – suttogta. Láttam, hogy még mindig meg-megremeg, drukkoltam, hogy sikerüljön neki. Nagyon nehéz dolgot kértek tőle, de tudtam, hogy Seth-nek fontos Maggie. Hogyha kell, szembeszáll bármivel, akár a saját ösztöneivel is, de nem engedi, hogy valami bántódása essen a kislánynak.


- Csak elégtételt venni… Na, akkor most ülj le szépen a kanapéra farkas koma, szép lassan lépdelj - Seth mélyeket lélegezve megindult a kanapé felé.


Láttam, hogy Chloe Seth felé lendül valamivel a kezében, ő is reagált rá, de nem volt elég gyors, vagy nem mert elég gyors lenni, mindesetre a húgom volt a gyorsabb.


Két hatalmas nagy csattanást hallottam, majd Seth úgy rogyott le a földre, mint egy rongybaba. – Seth! – kiáltottam felé, de a húgom elállta előle az utamat, a válla fölött átnézve láttam, hogy a fejéből vér kezd el szivárogni.


- Fúj, még a vére is büdös, nem csak a szaga… - jegyezte meg Gregory, és mosolyogva felém fordult.


- Mit csináltak vele? – suttogtam döbbenten, Seth vérét bámulva.


- Csak hatástalanítottuk.


- Kérem, engedje el Maggie-t! – néztem az unokahúgom hatalmas, ijedt szemébe.


- Azt nem lehet, Őzikém… Hova lenne akkor az élvezet? A büntetés krémje? – kérdezte őrült fénnyel a szemében.


- Milyen büntetés? – leheltem halkan. Annyira rettegtem, féltettem a kicsit, hogy képtelen voltam a hangos beszédre.


- Megnehezítetted a dolgomat – sóhajtotta. - Túl sokáig tartott, míg be tudtalak keríteni. Nem volt könnyű… Azt akarom, hogy szenvedj, hogy sírj, hogy fájjon neked! - sziszegte, miközben a rettegésem a csontomig hatolt. Nem érdekelt, mi lesz velem, csak azt akartam, hogy engedje el Maggie-t. Mintha olvasott volna a gondolataimban, vicsorogva fogta meg Maggie fejét.


- Mit csinál? – kiáltottam olyan hangosan, hogy még magam is meglepődtem.


- Mondjuk, kezdem azzal, akit a legjobban szeretsz! – jelentette ki jéghideg hangon.


Ne, ne, ne, ne! Csak ez az egy szó kattogott a fejemben, éreztem, ahogyan a rémület kiül az arcomra. Rettegtem attól, hogy meghallom a halk reccsenést, vagy kiáltást. Nem lehet! Nem engedhetem!


- Kérem, ne tegye! – néztem rá esedezve. - Kérem, hagyja őt, hiszen ő még csak egy kisgyerek. Ne őt büntesse. Könyörgöm! – suttogtam. Láttam az arcán, hogy élvezi a félelmem minden egyes pillanatát.


- Miért ne? Ennél jobb büntetést nem is tudok elképzelni neked – mosolygott szélesen, mintha csak egy rég várt ajándékról lenne szó. - Vajon hogy lenne jobb? Eltörni a nyakát, vagy összeroppantani a fejét? – kérdezte csevegőn, mire a vér meghűlt az ereimben, a pulzusom megugrott és remegni kezdtem. Nem teheti!


- Kérem! Nincs elég ideje! Ezt maga is tudja! Tracy nem biztos, hogy túl sok ideig fel tudja tartani a többieket. Minek egy kisgyereken kitölteni minden dühét, amikor rajtam is ki lehet? Itt vagyok! Senki sem tud megvédeni, csináljon velem azt, amit csak akar, de hagyja a kicsit, ő nem tehet semmiről – kapaszkodtam a remény utolsó szalmaszálába.


Láttam rajta, hogy elgondolkozik, de a kezét nem vette le Maggie fejecskéjéről, sőt, meg mertem volna esküdni rá, hogy még szorosabban fogja. Maggie arcocskáján könnycseppek gördültek le, de meg se mukkant, mintha ösztönösen érezte volna, hogy azzal csak magának ártana.


- Minek tennék neked szívességet?


- Itt vagyok, csináljon velem bármit. Csak adja ide és leteszem őt. Utána azt csinál velem, amit akar. Magáé a testem, a vérem… - jelentettem ki eltökélten, és magam se tudtam, hogy honnan vettem a határozottságomat.


- Rendben… Csak hogy nehogy azt hidd, hogy egy vadállat vagyok - mondta, és felém nyújtotta Maggie-t. Pedig úgy hittem… Próbáltam nem figyelembe venni, hogy mikor összeért a bőrünk megnyalta a száját.


- Ódji! Ódji! Ódji! – sírta Maggie, mikor a kezembe került. Olyan szorosan ölelt, ahogyan még soha. Egész testében remegett, ahogyan én is. Egy pillanatra olyan őrültségek jutottak az eszembe, hogy mért nem győztem meg Jaspert, hogy vigyék magukkal? Ők biztosan vigyáztak volna rá. Ott nagyobb biztonságban lenne, velük, mint velem.


- Gyerünk! Mi lesz már? Azt mondtad, hogy leteszed! – sürgetett Gregory.


Körbenéztem a nappaliban, és semmi ötletem sem volt, hogy hova tehetném le őt. Végül fogtam néhány párnát, és Seth eszméletlen testétől a legmesszebb kis kuckót csináltam belőle.


- Gyere Maggie, ide csücsülj be! – suttogtam neki, de ahogy el akartam tolni magamtól még szorosabban ölelt. – Maggie, kérlek! Kicsit elmegyek a bácsival, addig pihenj egy kicsit itt! – kérleltem hasztalan.


- Fél percet kapsz, és ha addig nem tudod letenni, nekem kell segítenem! – figyelmeztetett.


- Nem! Nem! – sipította Maggie, mikor megpróbáltam lefejteni a kezecskéit a vállamról.


- Maggie, könyörgöm! – kérleltem remegő hangon.


- Na, ebből elég lesz! – lépett közelebb Gregory meg sem várva a fél percet, mire ijedten hátrahőköltem. – Azt mondtam, ebből elég! - határozottan megfogta Maggie vállacskáit. Maggie ezúttal visított, és még erősebben szorított. Minden porcikámmal rettegtem attól, hogy kárt tesz benne.


Aztán Maggie hirtelen elengedte a vállamat és az így keletkezett hirtelen nagy lendülettől kifordult a kezemből, és nagyot koppanva beütötte a fejét a földbe.


- Maggie! – sikoltottam, ahogy az ernyedt testére néztem. Le akartam térdelni mellé, és a karjaimba venni. Nem eshet semmi baja! Nem!


- Velem jössz! - kiáltotta Gregory és felrántott a csuklómnál fogva.


- De Maggie! – zokogtam.


- Nem érdekel! - közölte szárazon Gregory, és a csuklómat satuba fogva magával rángatott. – Te itt maradsz velük, tudod mi a dolgod! – köpte oda a Chloe-nak, aki Maggie mellé lépett és letérdelt hozzá.


- Most mi lesz? - kérdeztem sírva. A legkevésbé sem érdekelt, hogy mi lesz velem. Csak Maggie-re tudtam gondolni. Ő volt az egyetlen hozzátartozóm Jasperen kívül, aki miatt érdemes volt élnem… Akiért bármit megtettem volna. Nagyon reméltem, hogy nem történt meg a legrosszabb. Hiszen ha meghalt volna, azt boldogan közölte volna velem. De lehet, hogy súlyosabb sérülése van… Nem! Nem lehet!


- Tudod, nagyon szeretek játszani… Te nem? - simított végig az arcomon, miközben a nappali ajtajának szegezett.


- Ezt, hogy érti? - susogtam.


- Futás! – kiáltott rám és fellobbantotta a mellettem álló kis asztalt, ami pár pillanat múlva ki is aludt. - Fuss! - szólt ismét és az egyik kanapéra mutatott, amit hatalmas lángok kezdtek borítani. – Ne akard, hogy téged is megpörköljelek!


Nekem sem kellett több, az emelet felé fordultam és rohanni kezdtem. Macska-egér játékot akar velem játszani. Mikor kicsi voltam, volt egy fekete–fehér aprócska cicánk. Mikor megnőtt, talált egy egeret a kert végében, és órákig játszott vele, megfogta elengedte, megfogta, elengedte, és mindig megadta neki a szabadulás lehetőségét, hogy aztán az utolsó pillanatban mindig elkapja. Gregory is ezt akarta velem játszani…


A korlát, amibe kapaszkodtam, hirtelen tűzforróvá vált a tenyerem alatt, ijedten kaptam el a kezem, és hátra pillantottam. Gregory nevetve állt a lépcső alján és kezét a korlát vasa fölé tartotta, így sugározva bele a hőt. Vigyázva, hogy ne érjek a vashoz, tovább szeltem a lépcsőfokokat.


Minél messzebb akartam kerülni Maggie-től. Ez lebegett a szemem előtt, mikor belementem a játékába. Bíztam benne, hogy akármi is a feladata a húgomnak, az nem Maggie testi épségére vonatkozik, és nem fogja bántani őt.


Az emeleti folyosóra érve megfordultam. Égve hagytam a villanyt akkor, mikor följöttem Maggie-vel. Lassan, komótosan jött utánam, kéjesen mosolyogva. Láttam, hogy a falon egy kis résen be van törve az ablak, és le van tépve a fémrács egy része.


- A kis barátaid nem gondoltak arra, hogy én meg tudom olvasztani a fémet is, ha kell - susogta magyarázatként.


- Mért vártak ennyi ideig? – kérdeztem tőle hirtelen.


- Muszáj volt kivárni, míg a gyanútok alábbhagy, amikor rés keletkezik a pajzson. Megérte. A saját védelmük vált csapdává. Hát nem ironikus? – mosolygott még mindig önelégülten.


A száraz virág, ami a falon lógott, hirtelen meggyulladt mellettem. Ijedten ugrottam hátra, és az egyensúlyomat vesztve hanyatt estem.


- Annyira szeretem az esetlenségedet! Annyira emberi vagy, hogy az már fáj… - nevetett fel. Közelebb lépett és egy mozdulattal felrántott magához. - Akkor most jöjjön a játék következő része.


- Mit csinál?


- Minden kis barátodnak hagyunk egy kis emléket – tájékoztatott, és a legközelebbi ajtóhoz vezetett. Benyitott Carlisle dolgozószobájába, és az asztalhoz rángatott. – Milyen stílusos az öreg… - jegyezte meg szárazon, és a hatalmas íróasztalhoz ért a kezével. Éreztem a hirtelen támadt hőhullámot, ami a fellobbanó lángok hoztak magukkal. Közelebb tolta az arcomat a lángokhoz és a fülembe susogott. – Ugye milyen forró, ugye milyen könnyen el lehet veszni bennünk? – suttogta jéghideg hangon.


Ezután berángatott minden egyes szobába, és meggyújtott valamit, Egy ágyat, egy szekrényt, vagy a fésülködő asztalt. Alice szobájába érve elmosolyodott, mikor beleszagolt a levegőbe, és fellobbantotta a kis kagylófotelt a bútorokkal együtt. Vártam, hogy mikor kezdenek el tovább terjedni a lángok, de irányította őket. Csak azok a tárgyak égtek el, amiket meg akart gyújtani. Mintha késleltetni akarta volna a dolgokat.


Apám szobájához érve meghűlt az ereimben a vér. Éreztem, ahogyan kővé dermed, és pár másodpercig meg sem mozdul meglepetésében.


- Annyira hasonlít az illatotok. Azt hittem, hogy a tied… - Majd egy hirtelen mozdulattal belökte az ajtót, amitől az kiszakadt a keretből. – Mit jelentsen ez? – üvöltötte az arcomba miközben a falnak szegezett. – Válaszolj!


- Nem értem, hogy miről… - kezdtem teljesen hasztalanul.


- Ne hazudj! Mit keres itt? Hiszen meghalt! – kiáltozta magából kikelve. Láttam megcsillanni az őrületet a szemében.


- Lehet, hogy nem jó ember ölt meg! – sírtam fel, mikor a szorítása elviselhetetlen lett.


Meglepődve nézett rám. Majd hirtelen nevetni kezdett. Eddig is tudtam, hogy őrült, de testközelből látni a hangulatváltozásait igazán ijesztő volt.


- Hát ez nagyszerű, igazán csodálatos. Fokozzuk az élvezeteket! - Láttam, ahogy hozzáér a szekrényhez és minden egyes bútordarabra átterjedt a tűz. – Mi sem lehetne jobb, mint a bosszú, másodszorra is. Most viszont te jössz! – suttogta az arcomba, éreztem a leheletét.


Megragadott, és egy pillanattal később már a Jasperrel közös szobánkban álltunk. A szekrényhez szorított és nekem préselte a testét.


- Sajnos bizonyos dolgokat nem tudok most kivitelezni, mert ahhoz idő kell - simított végig rajtam, de az undorom ellenére sem ellenkeztem. - Tudod, ha már a teljes élvezetet nem kaphatom meg, akkor csak egy kis részt…


Meglátta a Jasperrel közös képünket a polcon és elmosolyodott - Milyen idilli… - sóhajtotta, kezébe véve a fényképet. Az a boldog pillanat fényévekkel ezelőttinek tűnt számomra. Nem tudtam, eldönteni, hogy azt álmodtam, vagy ezt álmodom, ami történik velem. Láttam, hogy egy pillanat alatt fellobbantja a képet, és eldobva a hamut az ágyra lökött.


- Kérem ne… – susogtam önkéntelenül.


- Mint mondtam, sajnos arra nincs időm… Pedig a te teljesítményedre is nagyon kíváncsi lettem volna… De azért egy csókot lophatok tőled, nem igaz? Hogy szoktad csókolni a szőkét, kislány? Azt akarom, hogy engem is csókolj meg úgy!


Nem bírtam megtenni. Már a gondolattól is kirázott a hideg. Nem akartam, hogy más érjen hozzám - még ha csak egy csókról is van szó - Jasperen kívül.


- Mi lesz? Azt akarod, hogy az unokahúgod súlyosabb sérüléseket is szenvedjen? – sziszegte türelmetlenül.


- Nem! – kiáltottam kétségbeesve és közel hajoltam hozzá.


A csókja undorító volt, külön erőfeszítés kellett, hogy ne hányjam el magamat tőle. Ki akartam zárni Jaspert a gondolataimból, nem akartam vele összehasonlítani ezt az visszataszító dolgot. Nem volt benne semmi érzelem, gyengédség.


- Nem is rossz! - távolodott el egyszer csak tőlem. - Jaj, ne sírj! – mondta negédesen, és végigsimított az arcomon. - Tudod, hogy nem szeretem… Olyan szép a pofikád… sóhajtotta. Nem értettem, ezt miért mondja, mindaddig, míg meg nem éreztem a melegséget, ami az ujjaiból áradt.


- Ne! - kezdetem el mozgolódni alatta.


Lefogott és lassan, kínzóan végig húzta a perzselő ujját az arcom bőrén. Olyan hangosan visítottam, amennyire csak tudtam. Olyan volt, mintha a bőrt nyúzta volna le rólam...


- Jól van, ez még csak a kezdet, Őzikém… - suttogta és a kezemet markoló kezével az ujjaimra nézett. - Visszanőttek a körmeid?


- Kérem ne, csak ezt ne! - könyörögtem. Már az emlékbe is beleborzongtam, minden porcikám tiltakozott ellene.


- Igazad van, ne. Túlságosan hamar visszanőnek… Igaz, hogy fáj, de nem olyan nagy dolog. Mit is lehetne még?


Finoman megfogta a mutató ujjamat, ijedten néztem, hogy mit akar tenni vele. Egy pillanatra azt hittem, hogy mégis a körömletépés mellett dönt, csak a megfelelő pillanatra vár. A szívem a torkomban dobogott. – Gallyacskák… - mondta egyszer csak. Meg akartam kérdezni, hogy miről beszél, de a hirtelen támadt reccsenés bennem rekesztette a szót. Csak néhány másodperc múlva hasított a kezembe a fájdalom. Ordítottam, amilyen hangosan csak tudtam.


- Úgy törnek el az ujjaid, mint a gallyacskák… - sóhajtotta, miközben kitörte még egy ujjamat.


- Kérem, kérem, hagyja abba! – zokogtam fel a fájdalomtól. A sós könnyeim csípték a sebeket az arcomon, de nem érdekelt.


Elmosolyodott és letörölte a kezével a könnycseppjeimet. – Tényleg azt akarod, hogy abbahagyjam?


- Kérem… - leheltem.


- Nem tehe… - kezdte, de hirtelen süvítés hallatszott, az ablakokról felemelkedtek a fémlemezek, világos lett a szobában. A szívem nagyot dobbant a félelemtől és a reménykedéstől is. – A francba…! - kiáltotta és felrántott az ágyról. Pajzsként tartva maga előtt taszigált ki a folyosóra. A szemem sarkából láttam, hogy fellobban a hintaszék, és szépen lassan szinte minden bútor a szobánkban.


Ott álltak előttünk. Emmett a kezei közé zárta a húgomat, aki mintha nem is akart volna menekülni vagy ellenkezni. Jasper olyan kétségbeesve nézett, hogy majd megszakadt szívem. A család többi tagja is ott volt, de csak Jasperre figyeltem.


- Úgy látszik, ezt félévente megismételjük... –kezdte Gregory nevetve.


- Engedje el! – kiáltotta Jasper reménytelenül. Mindannyian tudtuk, hogy nem fog csak úgy elengedni.


- Tudják, kit kérek cserébe! – vicsorogta. – Az Őzikém feltámadt apucikáját!


- Nem tehetjük… - jelentette ki Carlisle.


- Mi az, hogy nem tehetik? - rántott meg, mire fölszisszentem. Jasper közelebb lépett, mire Gregory velem egyet hátra.


- Akkor sajnos a hölgyemény az enyém… - Próbáltam a szóváltásra koncentrálni, de a kezemet körülölelő fájdalom elhomályosította a tudatomat.


- Van még valaki, akire el tudnánk cserélni - mondta Emmett és Chloé-ra mutatott, aki a földre szegezte a pillantását.


- Velem akarsz maradni? – kérdezte Gregory a húgomat.


- Hát persze - válaszolt Chloe, miközben a szemembe nézett a szomorú szemével.


- Elgondolkodtató ajánlat… Látod kislány, nem kellesz nekik sem… Az első adandó alkalommal túladnak rajtad - szólt oda Gregory a húgomnak. Legszívesebben megcáfoltam volna minden egyes szavát. Tudtam, hogy így akarja a húgom önbecsülését megcsonkítani és az irántunk érzett utálatát még jobban megnövelni. Ha nem lettem volna ilyen szorult helyzetben, biztosan tettem volna ellene, de így csak hagytam. – Csak hogy lásd, hogy nekem mennyire fontos vagy belegyezem a cserébe. – jelentette ki. – Akkor, drágaságom, könnyes búcsút kell vennünk! – mondta, miközben maga felé feszítette az arcomat. – Remélem, egy búcsúcsókot kaphatok!


Nem akartam, hogy Jasper lássa. Ez rosszabb volt bárminél. Tudtam, hogy ezért csinálta. Így tudott mindkettőnket kínozni. Olyan erősen fogta meg az államat, hogy nem tudtam mást tenni csak hagyni, hogy a száját az enyémre nyomja. Hiába próbáltam ellenkezni ellene, képtelen voltam rá. Szinte láttam magam előtt Jasper fájdalmas arckifejezését.


- Pedig olyan szívesen megkóstoltalak volna… - sóhajtotta, mikor elengedett. – Csak egy rossz mozdulat és a lánynak vége! – figyelmeztette a többieket.


Éreztem, hogy aprót lök rajtam, lassan léptem egyet bár már az is csoda volt, hogy megtartottak a lábaim. Ugyanezt tette Chloe is. A fájós kezemet átöleltem, és úgy tettem meg a következő lépéseket. A régi akciófilmek jutottak eszembe, mikor kicserélik a túszokat. Alig vártam, hogy vége legyen és Jasper átölelhessen. Őt néztem, ahogy kinyújtott kézzel vár, és már a fájdalom sem érdekelt, a sajgó arcom vagy az egyre lilább kezem csak azt akartam, hogy végre a családommal lehessek és bebizonyosodjon, hogy Maggie-nek és Seth-nek nincsen semmi baja.


Már félúton lehettem, mikor a húgom hirtelen Gregory mellé ugrott, Jasper is ugyanebben a pillanatban szökkent felém, de… Az én emberi tudatomnak minden olyan hirtelen történt.


Jaspert és engem egy másfél méter magas tűzfal választott el egymástól, épphogy meg tudott állni előtte.


- Audrey - lehelte.


Megdöbbenve néztem vissza Gregory-ra.


- Nem szoktam betartani a szavamat. - jelentette ki egyszerűen, a szemem sarkából láttam, hogy köralakban kezd körbevenni a tűz. - Mondtam, hogy szenvedni fogsz, kislány.


- Engedje el, különben megtalálom és… - vicsorogta Jasper.


- Nincsen abban a helyzetben, hogy fenyegessen. - kontrázott Gregory. – Öröm volt megismernem téged – mondta nekem hidegen. – Sajnálom, hogy így végződött.


A tűz egyre közelebb jött, ijedten fontam magam köré a karjaimat.


- Kérem… Ne tegye… - suttogtam rémülten.


- Ajánlom, hogy ne vegyél levegőt, mert a végén még letüdőzöd! Eléggé kellemetlen tud lenni, ha belülről is elkezdesz égni… - mondta könnyedén, majd egy hirtelen mozdulattal a kör bezárult körülöttem.


Csapdába estem. Akárhova néztem, tűz volt. Felemésztő, lángoló tűz.


- Jazz! – kiáltottam kétségbeesve.


- Audrey! – hallottam meg a hangját. A tűzön keresztül láttam, ahogyan lefogják a testvérei. Hallottam a távolban Gregory kacagását, de nem foglalkoztam vele. Csak Jaspert figyeltem.


A tűz pillanatról pillanatra közelebb jött. Az elmúlt hónapokban volt alkalmam eljátszani a halál gondolatával, és határozottan nem ilyennek képzeltem. Tudtam, hogy fájni fog, nem kergettem magamat hamis reményekbe, hogy az utolsó pillanatban valaki megment, vagy felébredek a rossz álomból. Ennyi volt, és ebbe bele kellett törődnöm. Az egyre sűrűsödő füsttől köhögni kezdtem.


Az utolsó pillanataimat az emlékeimnek szenteltem. Mintha az a néhány másodperc lelassult volna. A tűzön át Jasper arcát figyeltem. A lángok mintha próbálták volna eltakarni előlem az arcát, mégis tisztán láttam őt. Néztem a szemét, ahogyan ő is nézett engem. Nem sírtam, azt akartam, hogy erősnek lásson. Nem engedhettem, hogy ez legyen az utolsó emléke rólam. Bíztam benne, hogy a testvérei nem engedik, hogy kövessen. Nem. Neki élnie kell.


Az utolsó reményvesztett mozdulatommal az arcom elé emeltem a karjaimat. Nem vettem levegőt, a számat összeszorítottam. Éreztem, ahogyan lassan lángra kap a ruhám, a bőröm Annyira forró volt... Ameddig csak bírtam, tartottam magamat. A lángok lassan elkezdtek összeroppantani, felemészteni.


Aztán volt egy pont, mikor már annyira elviselhetetlen volt a lángolás, hogy lehullott rólam minden álca és maszk. Nem érdekelt senki, és semmi. A karomra szorítottam a számat, és üvölteni kezdtem. Ez volt az utolsó hang, amit hallottam.